Pærfekt Croquis
på ungdomstour

I løbet af sommeren har Grøn Koncert, hummel, NOVA og Plads til forskelle-ambassadør, Benjamin Hav, samlet midler ind til et projekt, der skaber plads til forskellige i samfundet. Midlerne aktiverer Muskelsvindfonden nu rundt på de danske ungdomsuddannelser med projektet ’Pærfekt Croquis’.

‘Pærfekt Croquis’ skal sætte fokus på nutidens perfekthedskultur på danske ungdomsuddannelser landet over. Første stop er Viborg Gymnasium, hvor Benjamin Hav og Anders Koefoed fra Børns Vilkår er med til at kickstarte projektet. Ambitionen er, at mødet med croquis-modellerne og dialogen om perfekthed kan skabe grobund for både en kollektiv og individuel reflektion, der i sidste ende kan bidrage til at gøre op med perfekthedskulturen.

Open Call: Skal din ungdomsuddannelse have besøg af ‘Pærfekt Croquis’?

Planlægningen af efterårets/forårets turné er startet, men der er stadigvæk ledige pladser, så hvis der er nogle ungdomdsuddannelser, der har lyst til at deltage i debatten og få besøg af ‘Pærfekt Croquis’, så kan man række ud til Pærfekt på paerfekt@muskelsvindfonden.dk.

Tilmeld en ungdomsuddannelse her

Fakta om Pærfekt Croqius’-turné rundt på ungdomsuddannelser:

‘Pærfekt Croquis’ er dels en sanselig tegneoplevelse og dels en samtale om perfekthedskultur i et panel af eksperter, kendte mennesker og de unge. De studerende ser og tegner kroppe i alle fomer og størrelser, som verden virkelig ser ud, og ikke som den fremstilles på de sociale medier. Croquis-modellerne til ‘Pærfekt Croquis’ er nemlig helt almindelige mennesker med rynker, skavanker, handicap og alt det, der kan betegnes som ‘pærfekt’.

Udover at studere og tegne de unikke kroppe vil de unge på uddannelserne også blive inviteret ind i samtaler om perfekthedskulturen sammen med et panel, der modererer emnerne og debatten: Det er nemlig svært at gøre op med presset om perfekthed alene, så det er vigtigt, at projektet skaber en fælles samtale.

Pærfekt Croquis turneen på danske ungdomsuddannelser er støttet af midlerne fra dette års Plads til forskelle-indsamling, som fandt sted under sommerens Grøn Koncert. Bag indsamlingen står Grøn, hummel, NOVA og dette års Plads til forskelle-ambassadør, Benjamin Hav. Midlerne, der bliver givet til ‘Pærfekt Croquis’-projektet, kommer fra pantdonationer, billetdonationer og overskuddet fra salget af årets Plads til forskelle t-shirt.

Pærfekt er et opgør med idealer om det perfekte. Idealer de fleste af os ikke kan eller har lyst til at leve op til. Pærfekt vil starte en fortælling om, at fejl og rynker er en del af livet, en del af det autentiske. Det er en opfordring til at lægge Instagram-filtrene fra sig, sænke skuldrene og acceptere, at vi selv og livet er fejlbarlig.

Pærfekt er Muskelsvindfondens koncept, og vi inviterer dig med.

Kontakt Muskelsvindfonden for en pærfekt samarbejdsaftale.

Kontakt os

Kongsvang Allé 23, 8000
Aarhus C
Tlf 89 48 22 22
info@muskelsvindfonden.dk

Find os på

Facebook og Instagram